2010. május 4., kedd

Spaghetti aglio, olio e peperoncino




Ezt az autentikus toszkán ételt akkor is össze lehet dobni, ha váratlanul állítanak be a vendégek. Ugyanis annyi idő kell neki, amíg a tészta megfő - az pedig azért nem olyan sok. Természetesen van néhány dolog, amire figyelni kell, mint például az olívaolaj minősége, ugyanis a tésztaszósz fő alkotóeleme. A peperoncino a másik, amit egyébként sokan chilivel helyettesítenek, ha éppen ez nincsen otthon - mert nehéz beszerezni.

Hozzávalók 2 személyre:

25 dkg spagetti, 1 dl olívaolaj, 2 db szárított peperoncino, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor vágott petrezselyem, frissen reszelt parmezán

Elkészítés:

A tésztavizet feltesszük forralni. A fokhagymát felszeleteljük, a peperoncinokat összemorzsoljuk. Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben, majd beledobjuk a fokhagymát és a paprikát. Épphogy csak megfuttatjuk őket, nehogy odaégjenek, megégjenek! Ha a tészta al dente megfőtt, szűrjük le, majd egy tálban forgassuk össze a fűszeres olajjal és vágott petrezselyemmel. reszelt parmezánnak bőven megszórhatjuk. Nem lesz lángolóan csípős (aki úgy szereti, tegyen bele több peperoncinot), csak annyira, hogy érezzük. Mi sem bizonyítja jobban, hogy Judit 7 éves kisfia csak úgy falta:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése